sunnuntai 2. lokakuuta 2016

Päivä jolloin ostin 135€ maksavan paidan

Aika herätellä blogi kesäuniltaan! Oma blogi-innostukseni kulkee aika pitkälti linjassa sen kanssa kuinka paljon seuraan muiden blogeja. Nyt olen jälleen lueskellut muiden blogeja ahkerammin ja innostunut samalla omastani. Olen myös juuri muuttanut ja kaiken säädön ja työkiireiden jälkeeen alkaa arki ehkä jokseenkin muotoutua jälleen sellaiseksi, että on aikaa tehdä muutakin kuin roudata pahvilaatikoita, pestä keittiön kaappeja ja tehdä töitä. Huh, hyvä näin.

---

Mutta pidemmittä puheitta itse asiaan. Kuten otsikossa lukee, ostin eilen paidan, joka maksoi 135€.

135€ on paljon rahaa. Sillä saisi tavallisesta ketjuliikkeestä ainakin viisi paitaa. Mutta juuri siksi ostin vain tämän yhden.


Ostamani paita on siis suomalaisen R/H Studion Magic Sweater. Brändillä oli Turun Forumissa pop up-liike eilen viimeistä päivää auki ja päätin brunssin jälkeen piipahtaa siellä. Olen jo pitkään haaveillut R/H:n ajattomista ja rennoista leikkauksista. Erityisesti Magic Sweateria olen vilkuillut sillä silmällä, rakastuin tämän uniikkiin kuvioon, pehmeään materiaaliin ja rentoon malliin. Olen ajatellut, että sitten kun olen aikuinen, voin ostaa itselleni jonkin R/H:n vaatteen. Aikuisuudesta en ole niin varma, mutta nyt olen ainakin päivätöissä käyvä filosofian maisteri.

Minulla on tietynlainen mielikuva siitä, millainen toivoisin vaatekaappini olevan. Näen siellä harkittuja valioyksilöitä ilmavasti aseteltuina. Paitapuserot, neuleet, mekot, T-paidat, urheiluvaatteet. Kaikki esillä, eikä yksikään rytyssä kaltevan vaateröykkiön alimmaisena. En haluaisi yhdenkään vaatteeni olevan ihan kiva. Lisäksi olisi hienoa, jos suurin osa vaatteista olisi kestävästi, mielellään Suomessa, suunniteltuja ja tuotettuja.

Tähän on vielä reilusti matkaa ja paljon euroja on tienattava ennen kuin ollaan tavoitteessa, mutta hiljaa hyvä tulee. Kun ajattelee, että tuolla 135 eurolla, jonka tähän paitaan laitoin, saisi yli kahden viikon ruoat, tulee kieltämättä hieman syyllinen olo. Mutta toisaalta, en osta vaatteita kovin usein ja joskus on oikein ostaa jotain, mistä tulee itselle hyvä mieli. Varsinkin näin talven lähestyessä.

Mitä pidätte tästä paidasta? Tai ylipäätään R/H Studion vaatteista? Entä onko kukaan muu matkalla kohti "täydellistä" vaatekaappia?

Palataan vaatekaappiprojektiin tulevissa postauksissa!

Tunnelmallista syksyä toivottaen,
Katja

2 kommenttia:

  1. Ihanasti sopii sulle toi paita! :) Mieluummin juurikin yksi täydellinen paita kun monta ihan kivaa! Sulla on tosta varmasti iloa pitkäksi aikaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Linda! :) Ja just näin, tää ois ihannetilanne ja sitten myös tulisi varmasti pidettyä paljon parempaa huolta vaatteista.

      Poista