lauantai 19. marraskuuta 2016

Hyvät muistot liittyvät usein ruokaan - 10 tarinaa

Järjestelin tässä koneellani olevia ruokakuvia erillisiin kansioihin, erottelin toisistaan muun muassa jälkiruoat, brunssit, kotisafkat ja juomat. Tiedän, vapaa-ajan hupini ovat lyömättömiä.

Ruokakuvia selaillessa tuli mieleen toinen toistaan mukavampia hetkiä, ihmisiä ja ajatuksia. Miten onkaan niin, että usein hyvät muistot liittyvät jollain tapaa ruokaan tai juomaan? Enhän ole ainoa tässä? Nostin tähän postaukseen kymmenen eri ruokakuvaa ja tarinat niiden takaa.


1. Ensimmäiset päivät blenderin onnellisena omistajana
Tämä kuva on ajalta, jolloin olin juuri saanut poikaystävältäni blenderin syntymäpäivälahjaksi. Voi sitä innostuksen määrää, kun ymmärsin mitä kaikkea tuolla vekottimella saikaan aikaan. Tuolloin rakastuin smoothieihin ja sosekeittoihin. Tässä valmistumassa banaanimangosmoothie, mmmm.


2. Kandin kunniaksi karitsaa
Tässä kuvassa näkyy kanditutkielmani palautuksen kunniaksi tehty annos: karitsaa, bataattiranuja ja salaattia. Tuolloin olin siis vain palauttanut ensimmäisen kandiversion esitarkastukseen (tein vielä paljon muutoksia tämän jälkeen), mikä tuntuu nyt graduhommiin ja muihin maisteriopintoihin nähden hyvin pieneltä suoritukselta, mutta tuolloin se tuntui aivan mahtavalta. Myös ruoka maistui.


3. Siskon pizzatarjoilut versus purkkihernekeitto
Tämä pizzakuva on otettu ajalta, jolloin asuin Helsingissä pienessä soluhuoneessa. En tuolloin juurikaan tykännyt tehdä ruokaa, koska yhteiskeittiömme oli usein melko sotkuinen ja kaipasin omaa rauhaa. Iltana jolloin tämä kuva on otettu, olin laittamassa valmishernekeittoa. Kyllä. Sitten kuitenkin sain kutsun siskoni luokse syömään ja oli kyllä erittäin hyvä päätös lähteä.


4. Paluu Turkuun ja asuntoon jossa on ikkunalaudat
Elämä Helsingin soluhuoneessa ei jatkunut kovinkaan pitkään, koska sain töitä Turusta ja palasin iloisin mielin tänne. Uskoisin että tämä jogurttiannoskuva on otettu ensimmäisinä aamuinani uudessa kodissa. Hurraa mikä muutos, pienestä soluhuoneesta kaksioon, jossa on ikkunalaudat. Näitä ikkunalautoja nähtiinkin sitten ihan kyllästymiseen asti täällä blogin puolella. PS. Mites meni noin niinku omasta mielestä toi keittiöpyyhkeen hienostunut asettelu?


5. Drinkkibileet!!!
Tämä on vaaaanha kuva, varmaaan otettu joku neljä-viisi vuotta sitten. Pidimme kolmen parhaan ystäväni kera drinkkibileet, tarjolla oli omenamargaritoja, bloody maryja, kiivijuomia ja jogurttiskumppa-annoksia. Vannon usein oluen ja punaviinin nimeen, mutta muistelen vieläkin, että nämä olivat hyvin herkullisia. Tuolloin opin myös isältäni kuinka Bloody Mary valmistetaan. Huomaatteko muuten muutaman miniversion? Ne olivat ystävälle, jolla oli tentti tms. seuraavana päivänä. Ää, nyt tämäkin ystävä valmistuu maisteriksi kuukauden päästä, onnea Roosa! :)


6. Tylsä sämpyläkuva, jonka takaa sitäkin suurempi tarina
Mitä ihmeen merkitystä voi olla tavanomaisella sämpyläkuvalla? No ennen tätä ruokaa olimme ystäväni Saran kanssa pitkällä kävelylenkillä jokirannassa ja tämä oli ensimmäinen kerta kun hengasimme kahdestaan opiskelujen ulkopuolella. Vaikka opiskelujen aikana on monia kavereita, harvojen kanssa kuitenkin tulee vietettyä aikaa muutenkin. Menimme kerran Saran kanssa luennon päätteeksi opiskelijaruokalaan syömään ja päätimme mennä seuraavana sunnuntaina lenkille ja tehdä sen jälkeen smoothiet. Casablancaa lainatakseni tuo oli the beginning of a beautiful friendship. Viimeksi istuimme Saran kanssa eilen Cafe Artissa sateelta paossa.


6. Onko tilannetta jota kuppi teetä ei pelasta?
Tämä kuva on otos spontaanilta teehetkeltä ihanassa turkulaisessa teepuodissa nimeltä Teepolku. Suunnitteilla oli mennä ystäväni Riian kanssa testaamaan uusi Gaggui Gaffela, mutta sehän oli aivan tupaten täynnä. Mutta onneksi naapurissa sijaitsi pieni teepuoti, jossa emme kumpikaan koskaan olleet käyneet. Ja mikä ihana vaihtoehto se olikaan. Ulkona oli tuolloin sateista ja harmaata ja siemailimme teetä ja söimme keksejä varmaan yhteensä kolme tuntia. Tämän täydellisempää "budjettipakoa" arjesta on vaikea keksiä. Lisää teehuoneesta tässä postauksessa.


7. Kun ruoanlaitto on hauskempaa kuin itse syöminen
Itse tehty pasta, äärimmäisen hauskaa ja samalla yllättävän hankalaa. Kerran teimme siskoni ja ystävämme Mikon kanssa itse ravioleja ihan taikinasta asti. Olen aika laiska laittamaan ruokaa ja minulle jauhelikastikkeen teko ja valmisspagetin keittäminenkin on jo ruoanlaittoa isolla ärrällä. Siispä pastan valmistaminen from scratch oli todella kiva kokemus. Lisää kuvia tässä postauksessa.


8. Toastit, banaanipannarit ja köyhät ritarit pakkaspäivänä
Pidän talvesta. En niinkään tuosta loskavesisadeilmiöstä, joka nyt ulkona vallitsee, vaan aurinkoisista pakkaspäivistä lumen keskellä. Tällainen oli päivä, jolloin ylläoleva annoskuva otettiin. Menimme ystävieni Riian ja Nean kanssa Ruissaloon talviselle retkelle, jonka jälkeen teimme toasteja, banaanipannareja ja köyhiä ritareita. Pakkaspäivän reippailu ja ruoka kahdella jälkkärillä, siinäpä kombo.


10. Tervetuloa kotiin -pizza
Enää en asu siinä kämpässä, jossa oli ne kiviset ikkunalaudat, vaan poikaystäväni kanssa Martissa, kodissa, jossa keittiöön mahtuu oma pieni pöytä. Tässä annos ensimmäisiltä illoiltamme uudessa kodissa: pizzaa varmaan kuudella eri täytteellä. Tuolloin oli kämppä vielä aivan kesken (vieläkin on hieman), mutta eipä sillä niin väliä. Kunhan löytyy keittiön pöytä, lasi punaviiniä ja pizza-ainekset, niin meikäläinen on kotona.

***

Nyt tulikin nälkä, taidan mennä tekemään aamupalaa. Oikein mukavaa ja ruoantäyteistä marraskuun jatkoa kaikille!

Terveisin,
Katja

1 kommentti: