lauantai 16. tammikuuta 2016

Ystäviä ja Mikki Hiiri-toasteja

Meneillään on melko rentouttava viikonloppu. En oikein vieläkään ymmärrä sitä, että töiden jälkeen voi oikeasti viettää vapaa-aikaa. Ja että viikonloput ovat vapaita. Kun on vuosia ahertanut samanaikaisesti töissä, opinnoissa, järjestöjen hallituksissa ja muissa erilaisissa projekteissa, tuntuu tämä vapaus aika kummalliselta.

Tänään kun söimme yhdessä kotibrunssia, ystäväni kysyi minulta mitä aion tehdä illemmalla. Vastasin että en itse asiassa tiedä. Ja se tuntui aika mahtavalta. 
Mitä olen sitten tehnyt tänä viikonloppuna? Olen lukenut kirjaa, katsonut Venla-gaalan, nauttinut punaviiniä, chillaillut poikaystävän ja ystävien kanssa, syönyt Mikki Hiiri-toasteja, herkutellut köyhillä ritareilla, juonut monta kuppia teetä, maksanut laskuja, katsonut Voice of Finland-uusintoja, etsinyt infoa kameroista, lukenut blogeja, pessyt pyykkiä, tiskannut ja nukkunut.

Ei yhtään hassumpaa. Huomenna menen illalla katsomaan Tarantinon uusimman elokuvan, The Hateful Eight. Mitä teen päivällä, sitä en tiedä vielä. Ehkä menen salille. Voisin katsoa myös jonkun elokuvan tai leipoa mustikkapiirakkaa. Tai sitten menen kaupoille tutustumaan kameroihin ja etsimään mekkoa ensi lauantain valmistujaisjuhliin. Voisin myös mennä pitkälle kävelylenkille.

Katellaan tätä huomenna.

Ainoa varma asia on, että en aio laittaa herätyskelloa päälle.

-Katja

keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Paluu kirjojen pariin

Törmäsin jokunen aika sitten haastavaan kysymykseen. Minulta kysyttiin, minkä kirjan olen lukenut viimeksi. Luulin että vastaaminen olisi ollut helppoa, mutta väärin meni. Piti oikein miettimällä miettiä vastausta. Luin viime marraskuussa Virginia Woolfin Oman huoneen, mutta se oli opintoja varten, joten sitä ei ehkä lasketa. Kesällä luin järjestelyeepos Kon Marin, tosin hieman hypellen ja joitain kappaleita skipaten. 

Milloin olen viimeksi todella lukenut kirjan omalla ajalla ja ajatuksella? Pakko heittää veikkaus ja sanoa että Khaled Hosseinin Leijapojan noin vuosi sitten. Auts.Luin nuorempana aivan älyttömän paljon. Voitin jopa ala-asteella palkinnon, joka annettiin kesäloman aikana eniten lukeneelle oppilaalle.  Palkintona oli tietysti lahjakortti kirjakauppaan. Muistan ostaneeni sillä kirjan, jossa oli kokoelma lyhyitä kauhutarinoita. 

Haluan oppia taas lukemaan. Oikeasti lukemaan ja keskittymään. Hirvittävää myöntää, että pysähtyminen kirjan äärelle tekee oikeasti tiukkaa jatkuvasti uusia ärsykkeitä vaativalle mielelle. 

Nyt olen aloittanut lukemaan Khaled Hosseinin Ja vuoret kaikuivat -kirjaa, joka vaikuttaa todella hyvältä. 


Lukuintoani lisätäkseni liityin myös goodreads.com-sivustolle, jossa voi listata lukemiaan kirjoja ja arvostella niitä. Lisäksi voi merkata ylös kirjoja, joita haluaa lukea ja löytää näiden kautta uusia suosituksia.

Goodreads-sivustolta löytyy lisäksi huikean Emma Watsonin perustama 'Our Shared Shelf' -ryhmä, jossa luetaan yhdessä kuukausittain naisten tasa-arvoon liittyvää kirjallisuutta. 


Syitä lukea enemmän:

- Kirjojen luku kehittää mielikuvitusta ja omaa tekstintuottamistaitoa
- Lukeminen parantaa keskittymiskykyä
- Lukeminen opettaa ja avartaa maailmankuvaa
- Kun illalla lukee ennen nukkumaanmenoa kännykän pläräämisen sijaan, nukkuu paremmin

Lupaan raportoida täällä kuinka lukemiseni edistyy. Voitte myös lisätä minut ystäväksi Goodreads-sivustolla, jos olette siellä. Nimeni siellä on Katja M. Itse liityin vasta ihan äsken sinne, olen aivan pihalla mitä siellä tehdään. 

Lopetan tämän postauksen erään viisaan ja lukeneen naisen sanoihin. Kuulumisiin!

Read a thousand books and your words will flow like a river.
- Virginia Woolf

Lukutoukkaterkuin,
Katja

sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Herkullinen vaihtoehto maitorahkalle

Tällä hetkellä tuntuu vallitsevan maitotuotteet pois ruokavaliosta -buumi. Kasvipohjaiset vaihtoehdot ovat muutenkin monipuolistuneet hurjasti. Monet tuttavani ovat kertoneet pyrkivänsä vähentämään maitotuotteiden käyttöä ja osa jopa kokeilee täysin vegaanista elämää. 

Itse olen hyvin kaikkiruokainen. Lihaa syön aika vähän, mutta syön kuitenkin. Myönnän olevani jauhelihan suurkuluttaja. Jauheliha ja leikkeleet, niistä koostuu minun liharavintoni. 

Olen kuitenkin kiinnostunut erilaisista ruokavalioista, sekä niiden vaikutuksista ympäristöön että omaan hyvinvointiin. Tiedostan että kulutan aika paljon maitotuotteita: rakastan jäätelöä, en voi elää ilman juustoa ja pidän myös maidosta sellaisenaan. Vähentäminen ei siis olisi ollenkaan huono vaihtoehto. 

Saan lähes päivittäin maitotuotteita kehooni myös smoothieista, joita surauttelen blenderilläni menemään melkein joka aamu. Maitorahka on tähän asti ollut the key ingredient smoothiessani, sillä rakastan pehmeää koostumusta, jonka se smoothieen tuo. Nyt olen kuitenkin löytänyt täydellisen vaihtoehdon. Herkullisen kasvipohjaisen vaihtoehdon nimeltä Yosa.


Yosa kauravälipalat ovat täysin kotimaisia tuotteita, jotka valmistetaan tuossa parinkymmenen kilometrin päässä Piispanristillä. Aivan ensimmäisen oman vuokrakämppäni vieressä, aww. Yosat eivät sisällä maitoa eivätkä soijaa, ja ovat täysin kasvipohjaisia. 

Olen aiemmin syönyt näitä sellaisenaan, mutta nyt testannut myös smoothieissa. Tästä isommasta purkista riittää kahteen smoothieen ja tuote tekee smoothiesta yhtä pehmeän kuin mitä maitorahka.  Suosittelen ehdottomasti testaamaan! Mustikka-banaani-smoothie

- Yksi banaani
- Reilu desi pakastemustikoita
- Reilu ruokalusikallinen Arctic Power Berriesin mustikkajauhetta (tästä tulen kirjoittamaan lisää, huipputuote!)
- Reilu teelusikallinen hamppuproteiinijauhetta
- Puolet Yosa Vanilja-purkista
- Vettä oman mieltymyksen mukaan (haluaako kiinteämmän vai nestemäisen smoothien)

Blenderissä kaikki sekaisin. Laitoin päälle vielä paahdettua pellavaa. Tämä on niin hyvää, että tulee surulliseksi kun se loppuu. 


Tulen kyllä jatkossakin käyttämään Yosaa smoothieissa, mahtavaa miten tuosta isosta purkista riittää kahteen annokseen. Jääkaapissa on odottamassa myös iso purkki Yosa Metsämarjaa, reseptiä tulee varmasti blogin puolelle!

Mitä te laitatte smoothieen? Kaipaisin erityisesti vinkkejä vihersmoothieista, joihin ei tule lehtikaalia. :D Oletteko kokeilleet Yosan kauravälipaloja?

Terveisin,
Katja

torstai 7. tammikuuta 2016

Haaste - 11 vastausta leffa-aiheisiin kysymyksiin

Ajattelin että blogitaukoni aikana täällä vallitsisi tasainen hiljaiselo, mutta mitä vielä. Olin poissaoloni aikana saanut Siniltä kysymyshaasteen! Kyseessä on Liebster Blog Award, jota jaetaan eteenpäin kysymyshaasteen muodossa alle 200:n lukijan blogeille. 

Haasteessa olisi tarkoitus keksiä itse 11 uutta kysymystä ja antaa haaste eteenpäin 5-11 bloggaajalle, mutta minun on häpeäkseni myönnettävä, että en seuraa juurikaan blogeja, joilla olisi alle 200 lukijaa. Olen jopa harmitellut sitä, että kiinnostavia "pieniä" blogeja, joissa olisi sellaista arkista otetta jota kaipaan, on vaikea löytää.

Eli jos tiedätte hyviä blogeja, joissa olisi esimerkiksi leffoja, ruokaa, kulttuuria, kivoja kuvia ja eläväistä tekstiä, niin saa vinkata!

Nyt olen kuitenkin maailman tylsin ja laiskin, enkä tee muuta kuin vastaa Sinin heittämiin kysymyksiin. Koska rakastan kysymyksiä ja varsinkin elokuva-aiheisia sellaisia.---

1. Kuinka usein katsot elokuvia? 
Hmm vaihtelee kiireen ja muun elämän mukaan, mutta sanoisin että katson vähintään yhden elokuvan viikossa. 

2. Käytätkö mitään suoratoistopalvelinta (netflix, elisa viihde, viaplay..)? Jos käytät, niin miksi juuri sitä?

Hankin Netflixin pari kuukautta sitten ja se on aivan mahtava! Monet sanovat, että siellä on melko tynkä valikoima, mutta itse olen bongaillut sieltä jo vaikka mitä! Olen jo katsonut How I Met Your Motherin alusta loppuun. Nyt mietin seuraavaksi aloittaisinko Orange Is The Blackin, Uuden Sherlockin vai House of Cardsin. Elämäni vaikeimpia päätöksiä.

Hankin Netflixin koska se tuntui yksinkertaisimmalta ratkaisulta ja tiesin jo etukäteen hieman mitä kaikkea sieltä löytyy.

3. Mitä muita harrastuksia sinulta löytyy elokuvaharrastuksen lisäksi?

Käyn salilla ja joogaan. 

4. Annatko painoarvoa Oscareille tai muille alan palkinnoille?

Rakastan erilaisia palkintogaaloja, mutta tiedostan samalla, että ne perustuvat usein muulle kuin elokuvan sisällöllisille ansioille. Olen jo noin kahdeksan vuoden ajan katsonut Oscar-gaalan suorana ja pyrkinyt katsomaan mahdollisimman monta ehdokaselokuvaa gaalayötä ennen. Oscar-voittajat ovat aina olleet mielestäni laadukkaita, joten annan tälle pystille jatkossakin painoarvoa. 

Mutta. Pitäisi laajentaa gaalatuntemusta Oscareiden ulkopuolelle ja olla enemmän kartalla muun muassa BAFTA-ehdokkaista sekä Cannesin ja Berliinin elokuvajuhlien voittajista.

5. Kenen pitäisi olla seuraava James Bond?

Hmm minulla ei suoraan sanottuna ole tästä mitään niin intohimoista mielipidettä, en ole mikään erityinen Bond-fani. Ehkä Tom Hardy. Toisaalta se leimaisi Tom Hardyn muita tulevia leffasuorituksia. Mieluiten joku tuntemattomampi yllättäjä. 

6. Jos joulupukki toisi sinulle varmuudella 3 elokuvaa, mitkä ne olisi?

Joulu meni jo ja yhtäkään elokuvaa ei tullut. Tämä sinänsä ihan oikein, sillä en oikeastaan osta enää leffoja. Ne vievät kuitenkin aika paljon tilaa ja kohta dvd-leffojakaan ei ehkä enää katsota ja laitteet vanhenee. Katson mieluummin Netflixistä tai haen videovuokraamosta. 

Poikkeuksena TSH-trilogia. Sen haluaisin vielä omaksi. Muuten oon ihan fine näiden kanssa mitä on. 

7. Keitä elokuva-alan tekijöitä (näyttelijät, ohjaajat.. yms.) olet tavannut ihan livenä?

Hmm, pitääpä oikein miettiä. Leffojen kutsuvierasensi-illoissa Mikko Leppilammen, Iina Kuustosen, Laura Birnin ja Allu Tuppuraisen (leffat oli 8 päivää ensi-iltaan sekä Rölli ja kultainen avain, Leppilampi ja Kuustonen muuten olivat molemmissa).  Mutta nämä nyt oli sellaisia kaukaa nähtyjä, etten tiedä lasketaanko. Kadulla olen muistaakseni joskus törmännyt ainakin Krista Kososeen. 

Se on kyllä harmi leffa-alan tekijöissä, että heitä ei ole mahdollisuutta nähdä samalla tavalla livenä kuin esimerkiksi muusikkoja. 

8. Elokuvajuliste, joka tulee ihan ekana mieleen?

Pulp Fiction, joka komeilee tuossa takana.

9. Ihmissudet vai vampyyrit? Miksi?

Vampyyrit, koska ne ovat mystisempiä. Poikkeuksena Remus Lupin. 

10. Dean vai Sam Winchester? Miksi?

Öö onko nämä ne Supernatural-tyypit? Googletin, joo oli. En ole katsonut kyseistä sarjaa, mutta sanon Dean, koska häntä näyttelee Jensen Ackles, joka taas on mahtava Dark Angelissa. 

11. Syltty vai Arska? Miksi?   

Arska koska Terminator. 

---

Nämä olivatkin hauskoja, kiitos haasteesta Sini! 

Terveisin,
Katja

keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Paluu blogitauolta - asuntoesittely

Uusi vuosi, uusi blogifiilis. Kiikutin filosofian maisterin tutkintoanomukseni uudenvuoden aattona tiedekunnan kansliaan ja alan pikkuhiljaa käsittää, että töiden ulkopuolelle jäävä aika on tästedes todellakin vapaa-aikaa. Ei enää artikkelien etsimistä, tutkimusmetodin määrittelyä, aineistoanalyysia tai lähdeviitteiden viilausta. Kunhan saan virallisen paperin käsiini, olen mediatutkimuksen FM. Hurjaa, mutta totta.

Mietin vuodenvaihteessa mihin asioihin haluaisin panostaa tänä vuonna ja blogi on ehdottomasti yksi niistä. Haluan kehittyä kirjoittajana, valokuvaajana ja jakaa kokemuksia muiden samoista asioista kiinnostuneiden kanssa. Olen muutenkin innostunut blogeista jotenkin uudestaan, tuntuu että alati päivittyvän somevirran keskellä kaipaan pysähdyksiä hyvien sisältöjen äärelle. Yksi kuva ei riitä, vaan haluan lukea, katsoa ja inspiroitua lisää. 

Finding Neverland tulee toivon mukaan kehittymään kovasti tämän vuoden aikana. Pohdin jopa oman domainin hankkimista, mutta ainakin toistaiseksi saa tämä blogspot-pohja kelvata. Olen myös aikeissa ostaa uuden kameran. Olen myös pohdiskellut paljon miten rajaisin aiheet, joista kirjoitan tänne. Välillä kaipaan selkää punaista lankaa, mutta toisaalta liian tiukka fokus rajoittaa. 

Blogi tulee siis jatkossa keskittymään pitkälti samankaltaisiin aiheisiin kuin aiemminkin - elokuvat, asut, ruokajutut ja muut arjen ilahduttajat. Haluan kirjoittaa enemmän elokuva-arvosteluja (tai no elokuvafiilistely ehkä kuvaa paremmin, enhän kuitenkaan mikään kriitikko ole) ja ravintopohdintoja. Haluan myös kuvata lisää asuja. Inspiraationi pukeutumiseen ja tyyliin on ollut aivan hunningolla lähiaikoina. Tiedä sitten johtuuko se siitä, etten työskentele enää vaatekaupassa vai siitä, että en ole kuvaillut asujani blogiin, mutta joka tapauksessa kaipaan asiaan muutosta. 

No nyt on niin jäätävä määrä tekstiä tässä postauksessa, että pakko kompensoida kuvilla. Ei pitänyt edes kirjoittaa näin paljon, vaan jakaa jokunen aika sitten ottamiani kuvia kämpästäni. Muutto Helsingin soluhuoneesta takaisin Turkuun ja kaksioon oli fiilistelyn arvoinen asia, kuvat puhukoot puolestaan. 

Viihdyn täällä asunnossani todella hyvin, mutta sisustusintoa riittää, joten kotipostauksia luvassa jatkossakin. 

Kuullaan ja kommentoidaan kaikki ihanat lukijat!

Terveisin, 
Katja