keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Lupaukset vuodelle 2017 osa 2

Ollaanko siellä edelleen vuodenvaihteen tunnelmissa vai onko 2017 jo ihan hallussa ja vanha juttu? Onhan tammikuu sentään jo melkein puolessa välissä. Apua, onko oikeasti? Mihin tämä aika oikein menee? 

Listasin viime viikolla lupauksia ja tavoitteita vuodelle 2017 liittyen liikuntaan, ravintoon ja kulukirjanpitoon. Nyt luvassa lupailemani kakkososa, jossa keskitytään matkustamiseen, luovuuteen ja itsensä kehittämiseen (muutenkin kuin treenaamalla). 

Lupaukset numero neljä, viisi, kuusi ja seitsemän, olkaa hyvä!

4. Tee muutama matka.

Matkustaminen. Asia, johon säästän mielelläni ja jota haluan tehdä useammin. Kaupunkimatkat, rantalomat, kotimaan roadtripit. Kaikki käy kiitos. Hirveän kauas en varmaan viitsi lähteä, sillä yhdet hintavat lentoliput vesittävät monta muuta matkaa. 

Tänä vuonna tulen ainakin reissaamaan Kölniin, jonne poikaystäväni menee kesäksi vaihtoon. Sieltä matkaamme kenties muihin lähikaupunkeihin, en tiedä vielä tarkemmin. Ajattelin myös muut matkatoiveet kirjoittaa tänne. Eikö toiveiden pitäisi toteutua jos ne sanoo ääneen? 

Reissut, jotka haluan tehdä vuonna 2017:
- Matka Reykjavikiin siskon kanssa
- Pitkä viikonloppu Kööpenhaminaan kesäaikaan mahdollisesti ystäväni Riian kanssa, jos vain löydämme yhteisen loma-ajan
- Aivot narikkaan -rantaloma jonnekin lämpimään mutta suhteellisen lähelle silloin kun Suomessa alkaa kesä loppua
- Kesäpäivän automatka Hankoon
- Ainakin yksi reissu Lappiin, esimerkiksi syksyllä ruskan aikaan (laskettelu ei ole juttuni)5. Lue kirjoja. Romaaneja, novelleja, tietokirjoja. Kaikkea.

Tämä lupaus on näkynyt useissa blogeissa ja Instagram-postauksissa. Lukeminen, asia joka jää pelottavan vähälle nykyään. Keskittymiskyky on kuin kultakalalla ja illan tunnit kuluvat liian nopeasti puhelimen ja Netflixin parissa. 

Asetin Goodreadsiin vuoden kirjatavoitteeksi 50. Noin yksi kirja viikossa. Luulen, että taisin olla tässä hieman kunnianhimoinen, mutta katsotaan. Tällä hetkellä saldo on nolla. Suunta siis vain ylöspäin ja minulla on tällä hetkellä omassa kirjahyllyssäni yksi kokonainen hyllytaso täynnä kirjoja, joita en ole lukenut. Valinnanvarasta ei siis ainakaan jää kiinni. Ajattelin myös blogiin kirjoittaa lukemistani kirjoista, joten kannattaa seurailla sivupalkin Kirjat-tunnistetta.
6. Panosta blogiin ja kehitä taitojasi.

Taisin tehdä tämän saman lupauksen viime vuonna. Hups. Peukut pystyyn, että tällä kertaa menee paremmin. Tai mitään peukkuja tarvita, itsestähän se vain on kiinni. 

Koska tuotan työkseni sisältöä muille, koen että paikka, jossa voin tehdä kaiken vain itselleni on tärkeää luovuuden kannalta. Haluan kehittyä valokuvaajana, opetella käyttämään Photoshopia, hankkia kameraani uuden objektiivin ja mahdollisesti tutustua myös koodaamisen saloihin. Alla blogini Facebook-sivun kansikuva, josta olen edelleen melko ylpeä. Taistelin tuon kanssa aika pitkään ja mielestäni se kuvastaa aika hyvin blogini olemusta: teehetkiä, hyggeilyä ja päiväskumppaa. Joo, sellainen tämän blogin haluan olevan.

Heh, alla myös muutama vuosi sitten Paintilla taiteilemani banneriyritys blogille. Tämä ei kumma kyllä päätynyt mihinkään julkiseksi (ennen kuin nyt), mutta hyvä kuvaus kuvanmuokkauskeltanokan epätoivoisista yrityksistä. 8. Kirjoita.

Linkittyy vahvasti edelliseen lupaukseen. Vaikka haluan kehittyä kuvaajana ja visuaalisena tekijänä, olen silti kaikista eniten kirjoittaja. Kirjoitin 10-vuotiaana 60-sivuisen kirjan, jossa päähenkilö sai ylleen kirouksen, jonka myötä hänen läheisensä eivät enää tunnistaneet häntä. Aika deepiä kamaa noin 10-vuotiaalta. Olen kirjoittanut lähes kaikkea mitä kuvitella saattaa: päiväkirjoja, runoja, novelleja, näytelmäkäsikirjoituksia, aamusivuja, esseitä ja yhden gradunkin tuossa vuosi sitten pusersin. 

Tällä hetkellä kirjoittaminen painottuu vahvasti työn puitteissa tuotettuihin teksteihin ja sosiaalisen median julkaisuihin sekä tämän oman blogini päivittämiseen. Haluan tuoda takaisin runot ja fiktion sekä aktivoida jälleen aamusivut ja Five Year Journalin mietteet. 

Minulle ei sanoja kauniimpaa ilmaisumuotoa ole.


Jep, näillä siis vuoteen 2017. Voisin kirjoittaa vaikka maaliskuun lopussa katsauksen siitä, miten on mennyt. Kyllä, laitanpa sen exceliin ylös. 

Joo, mulla on excelissä blogisuunnitelma. Koska oon just niin villi ja spontaani.

Mukavaa tammikuun jatkoa!

Terveisin,
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti