lauantai 4. helmikuuta 2017

Tammikuun suosikit

Saanko esitellä - Suosikit-postausten paluu!

Olen kirjannut näitä suosikkeja ylös pisin kuukautta (lue eteenpäin, niin näet mihin!), jotta lopputuloksena olisi kattaus koko kuusta, eikä ainoastaan loppukuun fiiliksistä. Lista paljastaa tammikuun lempparipuuhiksi teen siemailun, ihonhoidon, lukemisen sekä kynttilöiden polttamisen. Sanoisin että hygge oli hyvin vahvasti läsnä.


Sain joululahjaksi viisi erilaista teepakettia (they know me well), joista yksi oli tämä minttu-mate. Mate on yksi viime vuosien uusista löydöksistäni ja tämä minttuversio on kyllä paras koskaan maistamani. Mate-teelle ominainen vahva maku, mutta silti mintun raikkautta. Join itse asiassa tänäänkin tätä kaksi ja puoli kupillista. Sopii erityisesti aamuun antamaan energiaa päivään.


Varo Kiehl'sin Skin Rescuer, tämä Livboxista Bette Boxista saatu Lumenen kosteusvoide saattaa olla sinua parempi. Tuoksu on Lumene-tyyliin ihastuttavan raikas ja koostumus ihanan pehmeä ja kummallista kyllä - viileä. En ymmärrä, miten voide, jota ei säilytetä jääkaapissa voi tuntua viilentävältä, mutta tämä on. Huomaan valitsemani tämän yhä useammin Skin Rescuerin sijaan.Hygge on teemana noussut täällä esille useammassakin yhteydessä, esimerkiksi tässä brunssipostauksessa. Suurena Tanska- ja hyggefanina en voinut jättää Hygge - hyvän elämän kirja -opusta lukematta. Tilasin sen tammikuun lopulla Akateemisesta Kirjakaupasta ja sain sen käsiini reilu viikko sitten. Luin kirjan kahdessa illassa - tietysti kynttilöiden, viltin ja teekupillisen kera. 

Hygge - hyvän elämän kirja on rauhoittava, mielenkiintoinen, lämmittävä ja ironisen hauska kuvaus tanskalaisesta elämäntyylistä ja sen soveltamisesta omaan elämään. Tätä lukiessa tulee lämmin ja kotoisa olo - sekä halu ostaa uusia valaisimia, suuria villahuiveja ja kakkuja. 


Jalkojen rasvaaminen. Asia, joka pitäisi muistaa useammin ja jonka tarpeellisuuden aina sivuuttaa. Paitsi ehkä silloin, jos kylppärin kaapista löytyy kiva rasva. Kuten tämä Stockmannin luonnonkosmetiikkaosastolta löytynyt kotimaisen Frantsilan luomuyrttitilan jalkavoide. Tuoksu on mukavan metsäinen ja vaikutus purkin lupauksen mukaisesti virkistävä. Pelastus talvijaloille.
Kyllä, minäkin olen hurahtanut Bullet Journaliin - tuohon itsemuokattavaan kalenteri- ja muistiinpanosysteemiin. Tosin kukaan minut ja aakkosjärjestyksessä olevan leffahyllyni tunteva tästä kovinkaan yllättyi.

Ensalkuun pakko sanoa, että Bullet Journalini on ehkä maailman siisteimmissä kansissa: Moleskinen violetissa Harry Potter-vihossa. Löytö Akateemisesta kirjakaupasta. Vihossa on Bullet Journaliin tarvittavat 31 riviä sekä kova kansi ja hyvä paperilaatu. Mutta siisteintä tässä on se, että Potter-tarinoita heikommin tunteva ei ensisilmäyksellä edes yhdistä vihkoa Harry Potteriin, sillä siinä ei ole mitään mautonta yleislogoa tai Potterin naamaa kannessa. Vain englanninkielisen suojelius-loitsun tietävä osaa yhdistää kannen Harry Potteriin. (tähän sellainen silmälasien asentoa korjaava giffi)

Voisin kirjoittaa Bullet Journalista ja omista parhaista käytännöistäni myöhemmin, kun olen käyttänyt tuota pidemmän aikaa. Tähän mennessä voin kuitenkin jo suositella!


Nostin vuoden 2016 suosikkikosmetiikkatuotteissa Manna Kadarin aurinkopuuteri/highlighter-paletin ja tämä saman brändin poskipuna ei jää ollenkaan kakkoseksi. Käytän talvisin aika vähän poskipunaa, koska tuntuu, että pakkaskelit ja viima tuovat punaa kasvoille ihan ilman mitään tuotteitakin. Tämä poskipuna on kuitenkin ollut käytössä nyt tammikuussa. Ja se on ihan loistava. En voi uskoa miten pieni siveltimen painallus voi tuoda poskipäille kaiken tarvittavan pigmentin. Tuote näyttää edelleen uudelta, vaikka olen sitä jo käyttänyt. Niin vähän sitä tarvitsee kerralla.

Tämän takia tykkään Livboxista Bette Boxista - yllättävät helmet saapuvat kotiin ilman sen suurempaa metsästystä.


Suosikit-postaussarjan rumimman esineen palkinto menee ehdottomasti tälle viimeiselle. Kyseessä ei siis ole tuo Pentikin tuikku vaan sen vieressä oleva vihreä sytytin. Rakastan kynttilöitä, mutta inhoan tulitikkuja. Niillä normaaleilla pienillä ehtii sytyttää ehkä yhden tulen, ennen kuin sormet palaa. Olen käyttänyt sellaisia pidempiä, mutta ne loppuvat aina hyvin nopeasti, En tajua miksi ostin vasta tässä kuussa tällaisen sytyttimen. Hintaa oli alle viisi euroa ja kynttilät syttyvät nyt nopeasti ja sormet ovat turvassa tulelta. Elintärkeä hyggen mahdollistaja.

Vaikka tulitikuissa varmaan onkin joku luonnollisuuden ja aitouden olemus, joka tukee hyggeä.

***

Siinäpä suosikkijutut tammikuun osalta, löytyikö samoja juttuja? Muita Bullet Journaliin tai hyggeilyyn hurahtaneita? 

Mukavaa viikonloppua!

Terveisin,
Katja

3 kommenttia:

 1. Oijoi, tuo Bullet Journal vaikuttaa erittäin koukuttavalta ! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu sitä se kyllä on! Suosittelen, mulla ollut aiemmin kauhea läjä kaikkia vihkoja, kalentereita ja to-do-listoja, tuossa saa kaikki samoihin kansiin ja juuri niin kuin itse haluaa. Voisin tosiaan myöhemmin kirjoitella aiheesta lisää. :)

   Poista
  2. hei ihan mielellään, jos kirjoittaisit enemmänkin! :D jotain ohjeistusta tai minkä pohjalta itse teit jne. Ois kiva :)

   Poista