sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

Tervetuloa elämääni äänikirjat

Kukaan aktiivisesti blogeja seuraava ei varmastikaan ole välttynyt valloillaan olevasta äänikirjatrendistä. Itse olen törmännyt varmaan ainakin kymmenessä blogissa joko BookBeatin tai Storytelin kanssa tehtyihin yhteistyöpostauksiin. Melko onnistuneita ovat postaukset selkeästi olleet, sillä lunastin viime viikolla alekoodilla itselleni kuukauden ilmaisen kokeilujakson BookBeatille.

Ja voi, miten hieno valinta se olikaan!


Minulla on ollut pitkään paha tapa rojahtaa töiden jälkeen suoraan sohvalle ja avata telkkari tai Netlix. Ja kaikki Netflixin suurkuluttajat tietävät kuinka helppo sarjojen ääreen on jumiutua tunniksi tai useammaksi. Yhtäkkiä on jo aika mennä nukkumaan ja sitten miettii, että mihin tämä ilta nyt taas meni.

Nyt en ole katsonut telkkaria yli viikkoon eilistä leffailtaa lukuunottamatta. Olen saanut iltaisin enemmän aikaan, syönyt ruokani keittiön pöydän ääressä sohvan sijaan ja keskittynyt paremmin kuin viikkokausiin. Aika hyvin muutamalta äänikirjalta.


Olen kuunnellut äänikirjoja muun muassa kävelymatkalla kauppaan, lenkillä, aamiaista syödessäni, kokatessani, illalla ennen nukkumaanmenoa (sovelluksessa on uniajastin!) sekä venytellessä. 

Äänikirjaa kuunnellessa pystyn jollain tapaa rentoutumaan ja keskittymään paljon paremmin kuin televisiota katsellessa tai ihan fyysistä kirjaa lukiessa. Ei tule mainoksia, ei tarvitse kääntää sivua, silmät ei väsy, liian moni aisti ei ärsyty samanaikaisesti.

Hetket jolloin vain kuuntelet vailla mitään muita ärsykkeitä ovat yllättävän harvinaisia. Ja tästä systä niin terapeuttisia.Olen kuunnellut nyt kokonaan ensimmäisen Harry Potterin (Stephen Fryn lukemana <3) sekä noin puoleen väliin Jenni Sarraksen Tavarataidot-kirjaa sekä Maaret Kallion Lujasti lempeä-teosta. Tänä aamuna aloitin Harry Potterin toisen kirjan. Kuuntelulistalta löytyy tällä hetkellä reilu 20 kirjaa, eli ei ihan äkkiä lopu sisältö kesken.

Mikäli löytyy muita BookBeatin käyttäjiä, otan ilomielin vastaan kirjasuosituksia! :)Suosittelen äänikirjoja kaikille, jotka haluavat lukea lisää kirjoja, mutta eivät saa aikaiseksi. Tai niille, jotka haluavat irtautua television ja Netflixin katselusta. Tai ylipäätään niille, jotka kaipaavat rentouttavaa ajanvietettä.

Tunnelmallisia kuunteluhetkiä!

Terveisin,
Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti