tiistai 31. lokakuuta 2017

Viikon lounaat

Kirjoitin heinäkuussa postauksen siitä, mitä söin aamiaiseksi viikon aikana. Tuolloin uhosin, että jatkaisin samalla teemalla esimerkiksi iltapaloista tai lounaista. Enkä huijannut laisinkaan, sillä nyt vuorossa - mitä söin lounaaksi viime viikolla?MAANANTAI

Maanantaina oli reissupäivä ja suuntasimme heti aamusta työkaverin kanssa Leppävaaraan palaveriin. Usein tuolla päin tulee syötyä lounasta Sellossa, mutta nyt olemme löytäneet ihanan pienen kahvilan vain kivenheiton päässä Leppävaaran asemasta. Cafe Zoceria aukeaa aamukasilta, joten sopii myös kahvilatyöskentelyyn ennen palaveria (testattu), mutta maanantaina huomasimme siellä tarjoiltavan myös lounasta. Kun kysyin mikä päivän kasvissosekeitto on ja sain vastaukseksi bataatti-chili-inkivääri, ei tarvinnut kauaa harkita. Kaikki suosikkiasiani yhdellä lautasella. Nam. Työkaveri otti lohikeittoa, joka oli kuulemma myös hyvää.

JA! Lounaaseen kuului haudutettu tee. Teenjuojana pakko fiilistellä, tähän ei tosiaan törmää usein.


TIISTAI

Tiistaina lounastettiin tutussa Turun ympäristössä aka Tiirikkalassa, josta on jo tullut vakiopaikka meidän toimiston jengille. Jos osumme Tiirikkalaan perjantaisin, otan yleensä aina burgerin, mutta tämä feta-avokado-salaatti on varsin kelpo vaihtoehto myös. Avokadoa, pähkinöitä, fetaa, salaattia, tomaattia. Täysin perusjuttuja ja silti - tai juuri siksi - niin älyttömän hyvää. Tässä salaatissa on oikeasti paljon täytteitä, ei vain koristekerrosta jääsalaatin päällä. Vahva suositus!

JA! Myös Tiirikkalassa sisältyy pressopannullinen haudutettua teetä! Tietääkseni ainoana paikkana Turussa.


KESKIVIIKKO

Ja epätoivoinen yritys mallintaa Tiirikkalan salaatti. Eli avokado-falafel-salaatti hummuksella. Salaattia, oliiveja, kurkkua, pähkinöitä, siemeniä, fetaa. Falafel-pyörykät valmiina pussista (tästä postauksesta tuttu suosikki) ja hummus myös purkista. Melko yksinkertainen, mutta niin hyvä! Ja nopea tehdä.


TORSTAI

Salaattilinja jatkuu. Ainoana muutoksena keskiviikosta on lautaselle ilmestyneet tomaatit ja poistuneet pähkinät, oliivit ja avokado. Keskiviikon oli parempi, mutta hyvä oli tämäkin. 

Salaatit ovat mielestäni tosi näppärä eväs ottaa töihin. Nopea valmistaa edellisenä iltana ja pienillä muutoksilla saa yllättävän paljon vaihtelua. Minulla on aina käytössä muumikuviollinen kerroseväsrasia, jonka ylälokeroihin pakkaan esimerkiksi falafelit, hummuksen, hedelmäpaloja tai jopa jälkkäriletut joskus!


PERJANTAI

Perjantaisubi. Kätevä vaihtoehto kiireiselle päivälle, jolle ei ole ehtinyt/jaksanut ottaa mukaan eväitä. Toimistoltamme kävelee lähimmälle Subwaylle noin neljä minuuttia, joten tähän vaihtoehtoon tulee turvauduttua aina silloin tällöin.

Ja nyt kun kysyitte: puolikas kalkkuna 9 viljaa-leipään, saa paahtaa ja normijuusto kiitos, kaikki vihannekset paitsi punasipuli, kastikkeeksi southwest ja voi laittaa oreganoa ja pippuria.

***

Lounasviikko oli melko tavanomainen. Kaksi raflalounasta, kahdet omat eväät ja yksi toimistolle haettu nopea setti. Joskus tulee käytyä useammin ulkona (aina kun lounakortille on tullut rahaa :D) ja joskus haettua parikin kertaa lähikaupan salaattibuffasta annos. Esimerkiksi tällä viikolla olen sekä eilen että tänään hakenut salaatin. 

Perjantaisin on usein kiva mennä porukalla syömään viikonlopun kunniaksi, mutta aina ei tietenkään ehdi. 

Reissupäivinä joutuu joskus tyytymään kaupan smoothie- ja valmispasteijavalikoimaan, mutta tätä pyrin välttämään. Rauhassa poissa koneelta syöty lounas on tehokkaan päivän ja oman jaksamisen edellytys. 

Mitä te olette syöneet lounaaksi? 

-Katja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti